lørdag 9. august 2008

Pepper i rompa! :D

Hei igjen!

Begynner å bli en stund siden forrige innlegg nå, så får oppdatere litt om den drøya ukas begivenheter :D

Det har vært en ganske begivenhetsrik uke. Hektisk for store og små, mennesker og hund. Vi har drevet oppe i leiligheten stort sett hver dag med oppussing, og det har vært en ordentlig fin tur å gå med Teal'C opp og ned. Masse spennende på vegen, og folk og fe å hilse på undervegs ;) Vi har også gått noen turer i mørket, og det går like bra som dagtid. Ikke så veldig skummelt, men tilsynelatende spennende :) Han er fortsatt like tillitsfull til mennesker som tidligere når vi møter dem. Han klarer liksom ikke å skjønne hvorfor jeg strammer båndet når folk går en meter forbi oss, for da vil han jo hilse! Han er jo ikke i stand til å forstå at det faktisk er dem av oss tobeinte som er redd for slike små sofagriser hehehe :) Det er morsomt å høre at absolutt ALLE kommenterer "klubbene" hans. "For noen digre poter han har!!" - og vi ler, og er helt enige hehehe Hane har jo falt helt pladask for de digre klubbene ;)

Vi har gått på turer hver dag, og begynt å trene litt på å gå pent i bånd. Han er litt utålmodig i begynnelsen, og det er jo veldig forståelig, men går etterhvert kjempefint i bånd med slakk "line" :D Synes han er kjempeflink! Spesielt når vi går på steder vi har vært før og han kjenner seg igjen - ikke så mye nytt og spennende å henge seg opp i da ;) Vi har også drevet og trent litt med "snifferen" hans, og det er SÅ utrolig morsomt å se hvordan han SNUSER seg frem til ting! Virker som om han stoler mer på nesa enn øynene til tider... Et lite eksempel på det;
Det var her en ettermiddag hvor det var SKIKKELIG høstvær. Blåse aldeles for jævlig, og surt og kaldt. Da gikk vi en tur ned til Mjøsa, til et sted hvor det er "øde" - og veldig oversiktlig og fint. Der nede var det helt for jævlig - værmessig. Blåse veldig, og mye "lyd" fra skog og vann... Det var litt småskummelt med en gang, men han tilpasser seg utrolig fort! På stranda ligger det selvsagt flere kvister/pinner. Jeg fant en vi kunne leke litt med. Det var litt drakamp og lek, for å liksom sette noen lukter på pinnen/kvisten. Så begynte jeg å kaste den litt avgårde - noen meter. Litt på gresset, og litt på stranda hvor det lå andre pinner. Og det er SÅ morsomt å se hvordan han jobber for å finne igjen pinnen! Etpar meter foran der pinnen ble liggende, var det rett i bakken med snuta - og begynne å jobbe seg frem mot målet... Av 10 ganger var det bare etpar ganger hvor jeg måtte være med å nærme meg litt før han fikk snusen, men det var min feil tror jeg for jeg kastet litt for langt ;) Og han er jo SÅÅÅ stolt da, når han finner det han skal - og kommer tilbake til meg for å vise seg frem ;) Rett i nakken som et spett og halen til topps, og tar etpar æresrunder før han kommer og legger seg ved siden av meg og bytter ut pinnen med en godbit hehehe

"Tante" Silje (Hannes søster) var innom oss en ettermiddag i leiligheten denne uken, og skulle gå en tur på en times tid - og lurte på om hun kunne ta han med seg. Ja jøss, sa jeg, om han vil så... Pussig greie!! Da hun tok med seg båndet og gikk mot bilen og ropte han med seg, enset han nesten ikke Hanne og meg - men diltet etter Silje og spratt inn i bilen sammen med henne! Vi begynner å bli ganske selvstendige og lite redde for "fremmede" ja! :D Da de kom tilbake fikk han MASSE ros for å ha vært en engel av en turkamerat. Silje er VELDIG dyrevant, så når rosen kom fra henne tar jeg det for gitt at den var berettiget ;)

På mandag var vi på Gjøvik hos en bekjent for å hilse på to DIGRE harehunder (husker ikke rasen - er nesten flaut...). To hannhunder. Hadde avklart på forhånd at de var "snille" mot andre hunder - det er jo litt spesielt å besøke TO hannhunder i deres hjem - på deres domene... Da vi kom ble vi møtt med et høyt og grovt VOOOOFFF!!!! i døra. Da var det IKKE aktuelt for Lillebror å gå inn den utgangsdøra frivillig, nei!! Fikk han omsider med inn, og da var det ikke snakk om noen "skorpionhale" akkurat... Han hilste, blid som vanlig, på de tobeinte - men var tydelig på vakt. De firbeinte satt i bur, og VOOOOFFFet i inniblant. Teal'C gikk løs rundt omkring, og fikk søle seg litt frem. Da han så de to skumle fyrene i buret, satte han seg rett ned og bare glodde på dem. Den eldste av de to (den roligste) ble sluppet ut av buret, og det var en runde med snusing og forsøk på å få litt backup fra oss tobeinte for Teal'C sin del. Men de ordnet opp utmerket selv ;) Ingen lyder, og "riktig" oppførsel av Teal'C. Det er så utrolig deilig å se! :D Etterhvert kom også den andre beboeren ut av buret sitt, og det gikk HELT supert! Lillebror tødde skikkelig opp etterhvert, og var HELT propell etter å leke! Den eldste spratt opp i sofaen, for den lille krabaten med AD-HD og pepper i rompa ble tydeligvis for mye for gammer'n hehehe :D Den yngste derimot var med på notene, og det gikk flere runder rundt på stua og kjøkkenet. Harehunden foran, og Teal'C etter - glefsende etter de DEILIGE harehund ørene hehehe :) Til slutt fikk den Nobel (den yngste harehunden) også nok, og sa klart og tydelig fra at NÅ er det nok! Teal'C tok hintet veldig bra! I akkurat 12 sekunder hehehe :) Etter nok en melding om at det var nok, datt Lillebror sammen på golvet og la seg til for å sove hehehe :) Etter at han var ute for å tisse der borte, var det INGEN problemer med å gå inn igjen, nei! ;) Vi var vel der i 2-3 timer.

Vi har også hilst på hunder vi har møtt etter vegen. Det er noen som har en diger schäfer blandingshund på turen opp til leiligheten som vi har hilst på - gjennom gjerdet. Har ikke fått vært innom og hilst ordentlig enda - det kommer nok ;) Vi møtte dem på vegen forrige dagen, og det var nok veldig stas - for dem begge :)

Ellers må det jo sies at hunde-folk er vel av den mer sosiale typen hehehe :) Når Teal'C driver sammen med oss ute stopper så og si alle opp for å ta en prat. Hyggelig det :) Og i nabolaget vi flytter tilbake til har så og si alle husstander i nærheten hund - så det har blitt mye hundesnakk (for første gang) med naboene hehehe

Over helgen begynner vi med miljøtrening på Gjøvik, i regi av Gjøvik Hundeklubb. Skal bli spennende å se hvordan han "funker" sammen med flere andre troll på samme alder :D Gleder meg masse til det!

Til slutt må det sies at Lillebror begynner å bli STOR i forhold til da han ble hentet! Han har (joda - han ER i sofaen sammen med oss......) blitt en ordentlig sofa-kosegris når han koser seg sammen med oss på stua ;) Nå er det jo for seint å gjøre noe med det, så vi får vente til vi flytter om en drøy måned til å ta av han den "uvanen" som vi (les: Hanne hehe) har lagt til han. Nå er det jo ingenting å gjøre med, men forhåpentligvis vil det være mulig når vi flytter til et nytt hjem ;)

Det kommer flere bilder av han i løpet av helgen. Skal forsøke å få til en sammenligning fra tre uker bakover i tid :)

So long! :D

Ingen kommentarer: