mandag 25. august 2008

12,8 kg :)
























Først - sorry for at det går litt tid mellom innleggene her nå, men det er så mye å fare med på ettermiddag/kvelden for tiden - at det blir litt notater innimellom som jeg får oppsummere her etterhvert :)

Var på vekten i går kveld, og nå veier "småtten" 12,8 kg! Han begynner virkelig å dra seg til... Høyden skyter i været også, og han begynner å få såååååå lange bein!!

Fortsatt snill som dagen er lang, og er oppmerksom på absolutt alt som skjer rundt han. 

Siden sist har det skjedd ganske mye spennende. Vi har startet på valpetrening, vært på masse turer, og vært på fjellet en helg og gått kilometervis i herlig snaufjell-tereng. Den firbente hjerteknuseren har kost seg minst like mye som oss tobeinte!

Da vi var på valpetrening på Gjøvik, i Gjøvik hundeklubbs lokaler, trodde jeg det skulle kammet helt over for den lille! Det var virkelig en morsom opplevelse hehe :-)
Vi var ute i VELDIG god tid, og hadde vel tre kvarter på banen alene før de andre hundene kom. Han duret rundt, snuste og lekte. Vi lekte med litt pinner og ble "kjent" på banen. Men... Så kom de andre hundene! Jeg tror ikke jeg hadde øyekontakt med Lillebror på tre kvarter! ALT annet enn meg var interessant. Og han ble nok litt frustrert over å ikke få lov til å hilse ordentlig på alle de andre hundene... Det krydde jo av lekekamerater, og så måtte han faktisk gjøre noe så kjedelig som å prøve å gå ordentlig i bånd samtidig som de andre lekekameratene passerte en halvmeter unna! Snakk om dyreplageri - i hans øyne!!
Uttrykket jeg har brukt tidligere - "Hund med ADHD og pepper i rompa" - ble i hvertfall ikke gjort til skamme hehehe :-D Vi hadde det kjempegøy der oppe, så det er helt klart at mandags kveldene framover kommer til å gå med der oppe ;) 
Etter at vi var ferdige kollapset Teal'C i bilen. Han sov før vi hadde kjørt de 3-400 meterene bort til hovedvegen, og da vi kom hjem besvimte han på sofaen - og sov resten av den ettermiddagen og kvelden. Det var nok forferdelig mange inntrykk som ikke rakk å synke ordentlig inn den ettermiddagen :) Det var i hvertfall utrolig morsomt å se hvor sosial og søkende han var mot de andre valpene. Ikke mye agressivitet der i gården nei!

Forrige helg var vi på tur på Slettefjell. Masse bilder derfra :) Vi gikk en tur på lørdag formiddag, og da fikk Teal'C se snø for første gang!! Det var noe merkelige greier! Glatt var det også, noe etpar av bildene viser... Vi hadde en kjempefin tur, og hadde så vidt rukket å få fyr for å grille pølser - da regnet og tåka kom :( Teal'C var SÅ fornøyd da vi gikk fra bilen, og suste rundt omkring med halen nesten fremme i nakken! Litt sauebærsj ble også fordøyd, selv om vi gjorde vårt beste for å holde han unna... Turen tilbake til bilen var IKKE så festlig! Da regnet det så det sprutet, og Lillebror gikk og nesten tråkken i halen sin hele vegen tilbake. Han kunne nok ikke fatte og begripe hvorfor han ikke kunne bli liggende under jakken, eller bli båret inntullet i jakken min hele vegen tilbake til bilen. Han frøys og skalv, og var ikke spesielt fornøyd med tilværelsen da så det ut til. Da var det utrolig deilig å komme tilbake til hytta, og få lagt seg under et godt og varmt pledd ;)

På ettermiddagen fikk vi tid til litt fisking, og vi fant et kjempefint område hvor Sebastian fikk svingt fiskestangen og Teal'C kunne gå løst rundt. Ut fra bildene kan dere jo se at store og små koste seg ordentlig den ettermiddagen ;)

Den kvelden havnet han (selvfølgelig....) i senga til Sebastian, hvor de begge to sovnet etter en strabasiøs dag :) Etter hvert havnet han i senga vår (!!!), hvor han koste seg "litt" utover natta ;)

På søndag gikk vi ut på fjelltur igjen, men da i flott vær! Da solen var fremme var det ordentlig godt og varmt. Teal'C storkoste seg hele tiden, med alle de deilige luktene... Det er utrolig hva han klarer å finne for å leke med. Han dreiv på leeeenge og bjeffet og koste seg med en stor stein, som Sebastian stod og rugget på...

Ellers utover i uken har vi drevet oppe i leiligheten med oppussingsprosjektet vårt. Teal'C har fått en ny "bestevenn" i nabohunden :) Både naboen og vi har helt inngjerdede områder der oppe, så nabohunden (Mille) og Teal'C løper rundt omkring som noen tullinger hele tiden :) Hun (nabohunden) er en skikkelig spretten sak, så hun løper ring rundt den noe mer klomsete Lillebror og sliter han helt ut hehehe Mille har løpetid om dagen, så det er nok noen rare og spennende lukter han må forholde seg til - men han skjønner (heldigvis) ikke helt hvordan han skal forholde seg til det enda, selv om Mille tydeligvis synes hun er den deiligste hunden i hele verden om dagen ;)

Jeg er litt usikker på om jeg får jobben til å klaffe med valpetrening i dag, men - time will show.

Førstkommende onsdag begynner valpekurset vårt - med teori den første kvelden. Det blir spennende, ikke minst for Hanne - som ikke har noen tidligere forhold til hund. 

So long!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så flott med en fjelltur da gitt - det så skikkelig deilig ut!! Det er så morsomt å lese om Lillebror, flink til å skrive er du, ler så jeg rister innimellom!! Å som jeg kjenner meg igjen mht valpekurs!! Han kommer etterhvert helt sikkert til å ta kontakt, men det er klart at alt er superspennende på nytt sted og ikke den beste biff i verden kan konkurrere med lek med andre valper!! Kjempeflott at han er nysgjerrig og leken - det har du igjen for når han blir eldre! Masse lykke til på valpekurset - spesielt til Hanne som går for første gang!! Mange hilsner fra Jorunn&co (som nesten ikke kan vente til 06.09)

Teal'C aka Lillebror sa...

Artig at det er litt morsomt å lese det jeg skriver også :D
Den lille krabaten gjør jo so mye "rart", så det er egentlig utrolig enkelt å skrive om *ler*